Vakantie in Namibie en Angola
16 April 2007 | Angola, Luanda
Hallo allemaal,
Het heeft hier de nacht geregend met als gevolg dat het verkeer en de wegen hier èèn grote puinzooi zijn.
Het weeshuis waar ik elke maandag heen ga is niet te bereiken, èèn grote modderpoel daar.
De afgelopen twee weken zijn we op vakantie geweest. De eerste acht dagen naar Namibie en daarna nog een paar dagen de binnenlanden van Angola ingetrokken.
Op 1 april zijn we naar Windhoek gevlogen.
Het vliegtuig was overboekt en er waren mensen bij die de woensdag en vrijdag ervoor niet konden vertrekken(ook door overboeking). Deze werden natuurlijk het eerst ingecheckt. Gelukkig na vele spannende uren in de rij te hebben gestaan en nog veel gedoe zaten we toch eindelijk in het vliegtuig en kon onze ozo welkome vakantie beginnen.
In Windhoek een auto gehuurd en na een nacht in een luxe hotel naar Omururo game lodge gereden Wat een prachtige natuur, de zebra`s, giraffen, stuisvogels en zelfs neushoorns liepen zo langs ons huisje(wel een muurtje ertussen).
De volgende dag naar Swakopmund gegaan en een culturele dag gedaan,museum , aqurium en weverij.
De afstanden zijn daar zo groot, je rijdt stukken door niemandsland op gravelwegen. Af en toe kom je apen tegen en een verdwaalde zebra.
In Walvisbaai vind je de hoogste zandduin, Dune 7.
Nico heeft daar met een quad gereden.
De volgende dag een boottocht gemaakt, Heel veel zeehonden gezien die zelfs op de boot sprongen en kunstjes deden helemaal geweldig.
Dolfijnen gezien en een grote maanvis, heel bijzonder.Ook zijn er heel veel pelikanen daar.
Met de auto (+chauffeur anders verdwaal je)dwars door de woestijn met z`n hoge zandduinen gereden.Af en toe voelde het of je in een achtbaan zat. Stijl omhoog en dan langzaam naar beneden glijden.
Zo`n unieke ervaring zal ik niet snel vergeten
Wat een prachtig mooi land is Namibie.
En heel gezellig we hadden wat spullen nodig voor onze catamaran en toevallig kwamen we dezelfde boten op het strand tegen.
Nico gelijk vragen en ja hoor ze zouden de spullen wel even voor ons regelen en we werden gelijk uitgenodigd om gratis pizza te eten bij de lokale zeilclub. Het waren de beste pizza`s die we sinds tijden gehad hebben.
De laatste dag in Windhoek doorgebracht. Het voelt wel koloniaal, er zijn aparte zwarte woonwijken en de blanken worden bediend door de zwarten.
Ook lopen er vrouwen rond in klederdracht, de hererovrouwen genoemd.
Terug in Luanda de spullen gepakt voor onze tocht in Angola.Samen met nog een ander stel vroeg vertrokken en de hele dag gereden naar Malange. Het eerste stuk naar Dondo gaat goed daarna is het niet te beschrijven zo slecht de wegen zijn. Je wordt continue doorelkaar gehusseld en al slingerend probeer je je weg te vinden met soms een gangetje van 30 km per uur.
De volgende dag naar Calendula gereden waar de tweede grootste waterval is van Afrika. Wauw! wat een water stort daar naar beneden. Adembenemnd mooi.
De resten van een oude uitkijkpost staan er nog en aan de overkant zien we een paar overblijfselen van wat eens een hotel? is geweest
Vrijdag naar Pungo Andonga gereden waar enorme grote rotsstenen staan.
Onderweg kom je verschillende dorpjes tegen waarnog resten van eens mooie stenen huizen staan en in de muren zie je de vele kogelgaten.Allemaal bananenplantages en zo groen om ons heen .Echt genieten.
De laatste nacht gekampeerd aan de kant van de weg. Ze hebben daar inhammen gemaakt en steentjes op gelegd zodat je zeker weet dat daar geen landmijnen meer liggen.
Heb gehoord dat er nog miljoenen landmijnen in Angola liggen,dus is het goed uitkijken voor je van de weg af gaat.Lekker gebarbecued en na een slapeloze, harde nacht(ons luchtbed was lek)om 6.00 uur `s ochtends genoten van de rust gehuld middenin een wolkendek
We zaten op ongeveer 1100 meter hoogte.
Het was een lange reis, maar erg de moeite waard.
Terug in Luanda duurde het nog drie uren voordat we eindelijk thuis waren.
Nog maar vijf weken en dan komen we allebei even thûs in Sneek(24 mei).
Hoop jullie dan allemaal weer te zien.
Groetjes en snel tot ziens!
Nico en Hanneke
Op 1 april zijn we naar Windhoek gevlogen.
In Walvisbaai vind je de hoogste zandduin, Dune 7.
Nico heeft daar met een quad gereden.
Zo`n unieke ervaring zal ik niet snel vergeten
Wat een prachtig mooi land is Namibie.
Ook lopen er vrouwen rond in klederdracht, de hererovrouwen genoemd.
Vrijdag naar Pungo Andonga gereden waar enorme grote rotsstenen staan.
We zaten op ongeveer 1100 meter hoogte.
Het was een lange reis, maar erg de moeite waard.
Terug in Luanda duurde het nog drie uren voordat we eindelijk thuis waren.
Nog maar vijf weken en dan komen we allebei even thûs in Sneek(24 mei).
Hoop jullie dan allemaal weer te zien.
Groetjes en snel tot ziens!
Nico en Hanneke
17 April 2007 - 10:42
Hans En Joke:
wat een belevenissen weer,geweldig!!
en ons maar weer de ogen uitsteken met "wat hewwe wij een mooie ouwe dag"(haha)hoor het graag als jullie straks weer in sneek zijn .